Amerikanska miljardärer dumpar aktiemarknaden

0

Trots att den amerikanska aktiemarknaden har haft ett rally och stigit 6,5% under de senaste tre månaderna finns det en handfull miljardärer som dumpar sina aktier bland dessa finns Warren Buffett och George Soros. Det som kan ligga bakom är ekonomen Robert Wiedemer författare till New York Times bästsäljande bok Aftershock som prognostiserar en korrigering å marknaden med 90%.

Warren Buffetts berömda citat, ”Var Greedy andra är rädda och vara rädd när andra är giriga.”

Jämför även Warren Buffett Indikatorn,” även känd som“Total Market Cap to GDP Ratio,” som i december 2014 indikerar aktienedgångar på 50%. Läs mer

Om man gör antagandet att aktiemarknaden kommer att minska så borde allt fler söka sig till alternativa investeringsstrategier som ränte- och kreditstrategier som strukturerade krediter och collateralised loan obligations.

Läs artikeln här

Share.

About Author

Daniel Larsson är analytiker frilansskribent, civilekonom och skriver om wealth management, kryptovalutor, aktier och aktiehandel. Han äger företaget Expandtalk.se och expertområdet är inom digital marknadsföring inom techindustrin och cybersecurity som han jobbat med över 20 år.

Comments are closed.