Cleantech företag att investera i

0

I ljuset av hur långt människor har skadat miljön kunde inte miljöteknik företag och cleantech-revolutionen komma vid en mer kritisk tidpunkt. Det finns ett antal etablerade miljötekniska företag och start-ups som arbetar med rena lösningar för företag och konsumenter.

Miljöteknikföretag som du kan investera i

Apana
Apana är en vattenhantering och analysföretag som visar användarna hur mycket vatten de använder-och gör av med. Systemet ”hanterar vatten som en investering” och förebygger brist genom att upptäcka systemfel, spåra vattenanvändning, och erbjuda sätt att minska onödig vattenanvändning.

AeroFarms
Aeroponic jordbruks system möjliggör snabbare växande cykler och mindre miljöpåverkan. Smart belysning och näringsämnen appliceras för att möta behoven hos specifika växter. Systemet testas och granskas i realtid med hjälp av förutsägande analyser. AeroFarms använder 95 procent mindre vatten än traditionella jordbruk. Det vertikala jordbruket minimerar också markanvändningen och kan möjliggöra jordbruk i tätortsområden.

Clean Tech
Engelska Clean Tech driver den största anläggningen som hanterar mer än 100 000 ton PET-plast (polyetentereftalat) varje år och omvandlar den till återvunnet emballage som kan återanvändas för att packa mat och andra produkter.

Delft-IMP
Delft-IMP-The IMP står för intensifierade material produktion-förbättrar kraften och livslängden på batterier genom med nanocoatings. Genom Atom-och molekylär lager deposition (ALD och MLD) kan partiklar vara nanostrukturerade för att göra batterierna mer konkurrenskraftiga.

Goldwind
Goldwind är en av Kinas ledande cleantech företag. Goldwind är inte bara att främja ny energi utveckling i Kina, men verkar över sex kontinenter för att främja förnybara alternativ. Energy Giant bygger smarta vindkraftsparker som drivs av molntjänster, Big data och maskininlärningsteknik. Goldwind har också skapat ett eget Smart Energy Management system som bränsle andra cleantech lösningar som vatten lagring, precision luftning och motor energibesparing.

Hydrogenics
Hydrogenics designar och tillverkar vätga produkter baserade på vatten elektrolys teknik tillsammans med bränslecell produkter baserade på Proton Exchange membranteknik.
Företaget erbjuder lösningar i en rad tillämpningar, inklusive: PEM och alkaliska vätgas generatorer för industriella processer och bränslestationer; vätgas bränsleceller för elfordon som stadstrafik bussar, elektriska lyft lastbilar, och bränsleceller anläggningar för fristående elektriska kraftverk.

Kebony
Norska Kebony utvecklar hållbar lövträ genom materialvetenskap. Företaget erbjuder en ersättning för utrotningshotade lövträd och skapar alternativ genom att ändra den biologiska. Deras patenterade virkes ändring produktionsmetod använder en flytande blandning tillverkad av jordbruksavfall för att stärka träets cell vägg, förbättra hållbarheten. Global cleantech 100 List rankade Kebony som årets företag för Europa och Israel.

Sonnen
Sonnen är ett tyskt företag som tillhandahåller energilagringslösningar för hem och företag. Dess flaggskepp, sonnenBatterie, ansluter till solpaneler och nätet.

Stem
Ett regelbundet framträdande på den globala cleantech 100 lista, Stem kombinerar Big data, prediktiv analys och energilagring för att minska energikostnaderna för företag. Bland kunderna finns Adobe, Facebook och Wells Fargo.

Proterra
Proterra designar och tillverkar elektriska bussar för hållbara kollektivtrafik med nollutsläpp. Vid årets global cleantech 100 lista tilldelades Proterra Årets företag på den Nordamerikanska marknaden.

Village Farms International
Kanadensiskt företag

Westport Fuel Systems
Ger låga utsläpp på motorer och bränslesystem genom gasformiga bränslen. Med huvudkontor i Vancouver, BC har företaget kunder i över 70 länder.

Share.

About Author

Daniel Larsson är analytiker frilansskribent, civilekonom och skriver om wealth management, kryptovalutor, aktier och aktiehandel. Han äger företaget Expandtalk.se och expertområdet är inom digital marknadsföring inom techindustrin och cybersecurity som han jobbat med över 20 år.

Comments are closed.