Utländska aktieindex

New York Dow Jones Industrial kallas Dow 30 och Dow
Dow Jones Industrial Average är ett prisvägt genomsnitt av 30 viktiga aktier som handlas på New York Stock Exchange och Nasdaq. DJIA uppfanns av Charles Dow 1896.

NASDAQ Composite (^IXIC)
Nasdaq Composite är en börsindex av stamaktier och värdepapper som är noterade på NASDAQ börsen. Tillsammans med Dow Jones Average och S & P 500 är en av de tre mest följda index på de amerikanska aktiemarknaderna. Sammansättningen av Nasdaq Composite är starkt viktade mot IT-företag.

Tokyo Nikke 225
Nikkei 225 mer känd som Nikkei, Nikkei index, eller Nikkei Stock Average är en börsindex för Tokyobörsen (TSE). Indexet har beräknats dagligen av tidningen Nihon Keizai Shimbun (Nikkei) sedan 1950.

Frankfurt Xetra Dax Index
DAX (Deutscher Aktienindex) är ett tyskt index som består av 30 stora tyska företag som bedriver handel på Frankfurtbörsen. Priserna kommer från det elektroniska Xetra handelssystemet.

London FT-SE 100

Paris CAC 40

MSCI BRIC Index
Ett index som mäter aktiemarknadens utvecklingen på de nya tillväxtmarknader som Brasilien, Ryssland, Indien och Kina.

Blue chip index
Ett aktieindex som följer aktierna i högpresterande publika bolag. Blue-chip lager representerar företag som är finansiellt stabila, väl etablerade och ger god avkastning för investerare, vilket gör dem önskvärda investeringar.

Shenzhen Composite Index
Den kinesiska börsen som stigit mycket kraftigt första delen av 2015 och det finns kända fondförvaltare Bill Gross som i juni 2015 gick ut med att den var övervärderad.

Nordiska börser

Oslo OB All Share Index

Helsinki OMX PI

Copenhagen OMX PI