Ta rygg på Warren Buffets investeringsstrategi

0


Warren Buffett är en av världens mest kända investerar och Warren Buffett Indicator (Kallas också Total-Market-Cap to GDP Ratio). Buffett investerar bara i företag som han förstår affärsidén kring – risk kommer bara från att inte veta vad du gör. Tillsammans med Charlie Munger driver han företaget Berkshire Hathaway som är känt för att inte ge utdelningar – eftersom Buffet anser att han själv investerar utdelningarna bättre än aktieägarna. Varje år publiceras deras årsredovisning och hans årliga brev till aktieägarna är godis för de som är intresserad av aktier och investeringar. Historiskt sett har Berkshire Hathaways aktier ökat med 19.1% per år.

Enligt min mening kommer investeringar framgång inte framställas genom svårbegripliga formler, datorprogram eller snabba signaler i prissättningen av aktier och marknader. Snarare kommer en investerare att lyckas genom att koppla goda affärer med en förmåga att isolera sina tankar och beteende från flock känslor som virvlar omkring marknaden.

Investeringsbeslutet som Buffet använder omfattar olika nyckeltal, som en del i verksamhetsanalysen. På så sätt reduceras de empiriska problemen med marknadsportföljen. I stället fokuseras det på specifika faktorer som kan säga något om företaget och aktiens avkastning och kan då hjälpa investerare att fatta beslut som genererar vinst på det investerade kapitalet. Eftersom aktier är en ägarandel i ett företag är det nödvändigt att skaffa sig kunskap om dess verksamhet och utveckling, så som resultat,
investeringar och företagets framtidsutsikter, så kallad verksamhetsanalys, och detta kan man nå
genom att använda olika nyckeltal

Buffet är med i en aktietävlingen man vs machine – vem som är den bästa investeraren och aktieplaceraren. I tävlingen jämför man 2 olika kvantitativa strategier mot Buffets strategier.
Ladda ner pdf om tävlingen

Warren Buffet – 2018

Artikel i Dagens Industri: Så blev Buffet världens bästa investerare

Share.

About Author

Daniel Larsson är analytiker frilansskribent, civilekonom och skriver om wealth management, kryptovalutor, aktier och aktiehandel. Han äger företaget Expandtalk.se och expertområdet är inom digital marknadsföring inom techindustrin och cybersecurity som han jobbat med över 20 år.

Comments are closed.