Benjamin Grahams investeringsstrategi – läs om värdeinvesteringens fader

0

Benjamin Graham och defensiva investerare
Benjamin Grahams som kallas ”värdeinvesteringens fader” och vars teorier har fått stor betydelse hos investerare som Warren Buffet och andra defensiva investerare. Hans teori handlar om att marknaden kan ha fel i värdering av bolag. En defensiv Investor är en person som inte vill eller kan ta sig tid att göra grundlig research . Som ett resultat måste den defensiva investeraren hitta företag som har mycket solid ekonomi, exempelvis hög omsättning, i syfte att minimera risken för att förlora en investering.

“Successful investing professionals are disciplined and consistent and they think a great deal about what they do and how they do it.” – Benjamin Graham

Grahams formel var:
Intrinsic Value = EPS x (8.5 + 2g)

Under loppet av sin karriär publicerade han ett stort antal artiklar, tal och rapporter som visade hans investeringsprinciper. De mest refererade av dessa publikationer är två böcker securityanalysis (säkerhetsanalyser) och The Intelligent Investor.

Benjamin Graham har påverkat andra affärsmän som Warren Buffett.

Share.

About Author

Daniel Larsson är analytiker frilansskribent, civilekonom och skriver om wealth management, kryptovalutor, aktier och aktiehandel. Han äger företaget Expandtalk.se och expertområdet är inom digital marknadsföring inom techindustrin och cybersecurity som han jobbat med över 20 år.

Comments are closed.