Bot förvandlar Trumps tweets till aktieplaceringar

0

När Donald Trump twittar så reagerar marknaden. Nu har den fd Google X ingenjören Max Braun publicerat en bot som använder öppen källkod för att placera aktier baserat på vad Trump twittrar om. Boten analyserar Trumps tweets och väntar på honom att skriva om något offentligt noterat företag. När han gör det använder boten sentiment analys (känslor analys) och avgör om hans åsikter är positiva eller negativa mot företagen. Bot utför sedan automatiskt affärer på aktierna enligt marknadens reaktion. Det tweetas även en sammanfattning av resultaten i realtid på @Trump2Cash.

Enligt Thenextweb fungerar metoden och en simulerad fond som förvaltar 100.000 virtuella dollar har haft en årlig avkastning på investeringen på 59%.

Ladda ner
https://github.com/maxbbraun/trump2cash

Share.

About Author

Daniel Larsson är analytiker frilansskribent, civilekonom och skriver om wealth management, kryptovalutor, aktier och aktiehandel. Han äger företaget Expandtalk.se och expertområdet är inom digital marknadsföring inom techindustrin och cybersecurity som han jobbat med över 20 år.

Comments are closed.