Slope indikator

0

Vad är en slope indicator?

Eng. slope indicator – Lutningen (slope) visar trenden och den är uppåtgående när lutningen är positiv och nedåtgåneden när den äär negativ. Sektorer som visar relativ styrka och är har uppåtgående trender är värda långa positioner. Sektorer som visar relativa svaghet och är i nedåtgående trender bör undvikas.

Denna strategi är fundamentet i en investeringsfilosofi: köp de starka och undvik svaga. Trend riktning och relativ styrka är viktiga komponenter i en investeringsstrategi som är utformad att överträffa den genomsnittliga marknaden. För den som söker en teknisk förklaring, mäter indikatorn att lutningen ökar på sikt vid en linjär regression.

Slope indicator används när man gör månadsmässiga bedömningar av aktier.

Trend riktning
Trend riktningen kan definieras med 12-månaders lutningen på stängnings kurserna. Detta innebär att vi använder månatliga diagram för att definiera trenden baserat på riktningen av ett år lutningen.

Share.

About Author

Daniel Larsson är analytiker frilansskribent, civilekonom och skriver om wealth management, kryptovalutor, aktier och aktiehandel. Han äger företaget Expandtalk.se och expertområdet är inom digital marknadsföring inom techindustrin och cybersecurity som han jobbat med över 20 år.

Comments are closed.